12-19 maart
Blijf op de hoogte en volg Bart
20 Maart 2007 | Zuid-Afrika, Paarl
Vandaag terug vroeg opgestaan om les te geven in school. We moesten vandaag namelijk 6 uur in de voormiddag geven en 1 uur in de namiddag.
Vandaag was ik eigenlijk nog een beetje moe. Het was de eerste dag sinds dat ik hier ben dat ik wat stiller was en een beetje down, maar ik had er zelf geen probleem mee. Ken je dat, zo’n dagen dat je meer zin hebt om te luisteren in plaats van te praten, meer zin om te zitten dan te lopen,…
Awel zo’n dagje had ik vandaag. Het les geven viel op zich wel heel goed mee, maar ik zelf vond dat het vandaag iets trager, slomer en langzamer ging. Vandaag was het ook de dag dat Koert (de man van Lynn) een jaar is overleden. Lynn zelf heeft vandaag heel veel gedaan,ze is speciaal met Maritta een hele dag dingen gaan doen. Slim,want ik zou het niet kunnen! Ik heb alle respect voor Lynn.
Op dit moment heb ik zin om even naar België te vliegen en om Hannelore een dikke knuffel te geven en even dag zeggen tegen mijn ouders, broer en zussen (Iris en Karen) en mijn familie en de familie van Hannelore.
Maar aangezien ik dit niet kan, wil ik hierbij een goeiedag zeggen via deze mail.
Dinsdag 13 maart:
Vandaag ging het al een pak beter! Eigenlijk is er vandaag niks speciaal gebeurd buiten les geven en s’avonds voor school gewerkt.
Woensdag 14 maart:
Eigenlijk was vandaag een kopie van gisteren. Les gegeven en voor school gewerkt.
Donderdag 15 maart:
Vandaag les gegeven en in de namiddag hadden we vrij, omdat er een rugbymatch was. Er was namelijk een Argentijnse ploeg die tegen Boys High speelde. Het was echt heel tof om te zien! Mooie tackles, combinaties, technieken, acties,…
Echt de moeite om dit te zien. Na de match moesten we ons spoeien omdat Sofie terug naar de Judo moest gaan. Haar daar afgezet en dan naar Wellington gereden. Daar aangekomen heb ik mij direct omgekleed en ben ik gaan lopen. Het doet deugd om hier te lope, prachtige natuur,…
Ik ga eens proberen foto’s te trekken van mijn loopcircuit. (ga deze dan eens me de auto afrijden) dan kan je zien wat ik bedoel met adembenemend om te sporten.
Na het lopen direct in de douche gesprongen en even snel in de auto gesprongen om Sofie terug te gaan halen in Paarl.
Thuis aangekomen goed gegeten en nog voor school gewerkt want elke vrijdag moeten wij een wekelijkse opdracht posten. Daarna in bedje gekropen.
Ahja over rugby nog gesproken. Een van mentoren ging zien dat we naar een rugbymatch met hem konden gaan zien. Dus ik kijk er al naar uit als ik dit live kan meemaken.
Vrijdag 16 maart:
Vandaag stonden er 6 uur les geven op het programma. Dus het was weer een vermoeiende dag maar het vooruitzicht zag er natuurlijk super uit. Er was namelijk een weekendje Langebaan gepland. Inderdaad ik zie jullie al fronsen met de naam Langebaan. Nou, Langebaan is een zalig, rustig gelegen dorpje aan de West Kust, een typische trekpleisters voor Zuid-Afrikanen. Ik moet toegeven het is 100 keer leuker op zoiets een weekendje uit te blazen, dan waar je honderden andere Europeanen of andere toeristen tegen komt.
Nou het was prachtig, ik heb met Lynn haar kanariepietje (haar auto) naar daar gereden. Wat een grote luxe als je met ons schroothoopje moet rijden of met haar kanariepietje
Het was gezellig, samen met Lynn en Sofie naar daar gereden (ik moest namelijk Maritta volgen, zij reed voor mij, waar Lies en Jasper mee bij zaten) met een gezellig Zuid-Afrikaanse muziek door die prachtige streken rijden. Het zijn hier echt enorm lange rechte wegen, die op en neer gaan. Ik denk dat we dikke 130 kilometer gereden en heb van de eerste tot de laatste kilometer genoten. Ik denk dat we onderweg 3 dorpjes zijn tegengekomen, de rest waren vlakke dorre oppervlaktes, prachtig gewoon!
Daar aangekomen in ons huisje hebben we onze valiezen uitgepakt en direct naar strand gegaan want het was al 6 uur .Kort erna zou er een zonsondergang zijn, wat ik als geen cent wou missen! Ik kan er zo stil van worden om een zonsondergang te zien, de zee te ruiken, horen en als het kan zelfs voelen aan mijn voeten.
Het was echt een prachtig zicht, we hebben enorm mooie foto’s getrokken + voor dat het zonsondergang was heb ik een belofte nagekomen. Ik had beloofd als ik voor het eerst aan het strand zou zijn, een groot hart ging tekenen met Hannelore haar naam in. Voila, ik heb mijn belofte nagekomen
Terug thuis gekomen nog wat Unno staan spelen met iedereen, was best gezellig en leuk. Daarna als een lok in slaapgevallen.
Zaterdag 17 maart:
Vandaag opgestaan om 5:45, alsjeblieft. Ik heb zalig geslapen maar ineens lag ik zo wakker als iets. Dan maar opgestaan, ik heb Hannelore haar wakkerziekte overgekregen
Maar ik beklaag het me niet, Lynn was ook al wakker, (die is altijd al wakker om 6 uur), en heb dan samen met haar een kopje koffie gedronken op het terras. Terwijl alle auto’s met boten aan kwamen die in onze straat hun boten te water lieten.
Goed ontbeten en dan richting mykanos. Daar hebben we wat rondgewandeld en iets lekker gedronken. In de namiddag hebben we heel de namiddag jeux de boulle staan spelen.
Voor de rest zijn we s’avonds op restaurant gegaan met ons 6-en en daar heb ik heerlijke carbonara gegeten.
Zondag 18 maart:
Vandaag om 8 uur opgestaan, en Martijn een gelukkige verjaardag gewenst, via hier nogmaals een gelukkige verjaardag Martijn! Ik vind het spijtig dat ik er niet ben, maar die tijd halen we wel in, tijdens een squash-uurtje.
Voor de rest wat rond gewandeld hier en alles wat opgeruimd. Na goed hebben gegeten zijn we weer richting Wellington gereden. Weer heb ik gereden, omdat Lynn niet graag lange afstanden rijdt + Lies mag niet rijden van Lynn , enkel ik. Plus als ik met Lynn ga winkelen of we gaan met ons 5-en ergens heen, moet ik ook altijd rijden van Lynn.
Ik denk dat Lies hier nog maar 2 keer heeft gereden en iedereen was blij dat we er waren, dus Lynn is heel subtiel tegen haar dat ik enkel mag rijden
Voor de rest hier wat verder voor school staan werken, aangezien we heel het weekend zonder laptop zaten. Het was een beetje onnozel om allemaal ons laptop mee te pakken met een grote kans dat het gestolen kon worden daar.
Over stelen gesproken. Wij hebben een krat rode wijn in de auto gestoken in Wellington. In Langebaan was die ui de auto, dus hij moet in Wellington uit de auto zijn gestolen. Nog iets over stelen, zaterdag is het alarm in Wellington 2maal afgelopen. Lynn was wel in paniek toen, dus ging ik samen met Lynn terug rijden. Maar de man van maritta die niet mee was gegaan en dus in Wellington zat, was dan snel gaan zien en zei dat alles normaal leek. Dus zijn we dan ook in Langebaan gebleven en dus een rit van 4 uur heen en weer gespaard gebleven.
Maandag 19 maart:
Vandaag stond er terug volle bak les geven op het programma. Daarna ben ik kort met Jasper Rugbyballen gaan kopen. Ik moest en zou met een rugbybal naar huis komen. In België kosten deze ballen 50€ en hier maar R160, dus een 16€.
Voor de rest hebben we heel de avond voor school staan werken!
21 Maart 2007 - 16:37
Papa:
Nog een beetje en het lesgeven is gedaan, dan kan je genieten van je rondrit. We krijgen de laatste maand nog wel door. Ik zou ook wel een weekendje of iets langer aan de Westcoast willen doorbrengen
x
Mama&papa -
22 Maart 2007 - 22:20
Meenselse Fanclub :
ook al is het even geleden toch nog een dikke proficiat met je prachtige uitslag met de loopwedstrijd,je kaartje is goed toegekomen en prijkt in de fitness waar het vele harten waterachtig maakt,het verwonderde Leo dat je Brian zag ( de kinderen en hij waren fans van alé alé zimbabuwe),onder ons welgekende motto een gezonde geest in een gezond lichaam zal jij je ongetwijfeld wel opbeuren met sporten in die prachtige natuur daar(maar als we dat zo lezen krijgen wij zelfs hier rare kriebels)enfin nog veel plezier hé