12-15 feb - Reisverslag uit Paarl, Zuid-Afrika van Bart Vanden Abeele - WaarBenJij.nu 12-15 feb - Reisverslag uit Paarl, Zuid-Afrika van Bart Vanden Abeele - WaarBenJij.nu

12-15 feb

Blijf op de hoogte en volg Bart

16 Februari 2007 | Zuid-Afrika, Paarl

Maandag 12 feb.

Vandaag weer om 6 uur opgestaan. Je gelooft het mss niet,maar ik was voor mijn wekker wakker. Héhé.

Vandaag was het weer de bijeenkomst in school. Wat is zo’n bijeenkomst? Alle leerlingen komen samen in een hal, wij,als leerkrachten,zitten vooraan op een podium met ons gezicht naar de leerlingen. Een klein half uur spreekt de directeur (Dhr Knoetze Louis) de leerlingen aan. Nu ging het over attitude, respect,… Wat ik er nog van onthouden heb was dat hijsprak over Londen en over de Westerse maatschappij.

Namelijk dat de Westerse maatschappij meer individuen zijn geworden, geen gewoontes echt meer hebben en ieder voor zich is geworden. Iedereen moet hebben hebben hebben en willen willen en willen. (Misschien is dat toch een beetje zo?) maar waarmee Knoetze mee afsloot was de volgende zin. (nog zo’n bekend gezegde)

Behandel je medemensen, hoe je zou willen dat jij behandeld zou willen worden door hun.

In de dag heb ik 3 uur les gegeven en in de namiddag ook nog eens zwemles gegeven. Ook heb ik als toezichter gediend in een klas. De leerkracht was afwezig en deze klas had een test, dus heb ik die les gegeven en hebben ze achter af test gehad.

Na de zwemles in de namiddag had ik om 16:45 gedaan en ben ik naar Girls High gegaan, omdat Lies en Sofie (mijn medestudenten) daar les geven. Zij hadden al eerder gedaan,maar omdat we tijd hadden en er een tennisveld vrij was hebben we maar getennist tot 6 uur. Daarna naar huis gereden en zalig gegeten. Nu deze mail verder typen en dan even verder werken voor school en dan zit onze lange dag er weer op.

Morgen hoef ik eindelijk niet zo vroeg op te staan! Ik kijk er al naar uit.

Dinsdag 13 feb.

Vandaag eindelijk eens in de week kunnen uitslapen. Ik moest pas om 9:15 in school zijn, dus kon toch tot 8 uur slapen. Want eigenlijk uitslapen is hier in Z-A.

De meisjes hebben bijna nooit in de voormiddag les en zijn thuis gebleven, omdat Lynn hun ging wegdoen in de middag, zodat ze nog langer konden uitslapen. In school aangekomen heb ik 2 uur les gegeven en 4 uur toezicht gehouden in een klas omdat er een leerkracht afwezig was.

In da namiddag zou ik normaal zwemmen moeten geven, maar aangezien het water door het veranderen van het weer groen uitgeslagen was, moeten ze aan het zwembad werken. Dus heb ik eindelijk een vrije namiddag. Een speler van de voetbalploeg van Paarl Boys High is dan komen vragen of ik niet met hen wou voetballen. En inderdaad je kent mij hé, ik kan niet op mijne luie kont zitten, dus heb heel de namiddag staan voetballen. Héhé. Het deed deugd om nog eens iets anders te doen dan zwemmen. Graag zou ik eens op mijn fiets willen stappen en eens een tocht willen fietsen van 120 km. Dat je kunt thuis komen en het gevoel hebben van ja, dat deed deugd . Na een verfrissing in het zwembad en een lekker avondmaal ben ik weer voor school beginnen werken tot het tijd was om te gaan slapen.

Woensdag 14 feb:

Vandaag weer opgestaan om 6 uur. Op het agenda stond dat ik vandaag 4 uur zou moeten lesgeven. Dit heb ik ook gegeven. Gelukkig had ik de namiddag vrij aangezien ze aan het zwembad aan het werken waren. Dus kon ik in de namiddag rustig eens ontspannen. Heb wat gezwommen en heb wat gelezen in mijn boek van Sven Nys.

Voor de rest heb ik nog s’avonds voor het school gewerkt.

Oh nog een belangrijk statement is dat ik tot nu toe toch geen buis heb. Normaal heb ik in mijn vorig dagboek vermeld dat ik een buis had op project, een groepswerk. Nu bleek dat dit niet klopte en zijn we er toch door op! Dus dat is goed nieuws!! Nu moet ik nog 2 vakken krijgen waar ik de punten niet van weet. Voor de rest ben ik op alles door.

Donderdag 15 feb:

Vandaag opgestaan om half 8. Ik kon tot 9 uur normaal slapen omdat ik pas om 10 uur in school moest zijn, maar omdat ik vorige week altijd om 6 uur moest opstaan kan ik zelfs al niet meer uitslapen.

Een goed en lekker ontbijt genomen en dan naar school vertrokken. Daar aangekomen heb ik 3 uur les gegeven en de voormiddag was al voorbij. In de namiddag heb ik nog een stuk van een cricketmatch gezien. Vandaag was het York workshire ofzoiets (een Engelse schoolcricket club, die hier op stage is) tegen onze school Boys High school. Onze school is wel dik verloren, maar toch was het een leuke wedstrijd om te zien. Ik ken de regels nu al redelijk goed en begrijp het spel. Dat was de eerste dag helemaal anders 

S’avonds om 6 uur thuis te komen goed gegeten en ben ik nu terug voor school aan het werken en deze mail aan het verder typen. Voor de rest valt het hier goed mee. Deze week was het terug lekker warm en zonnig maar vandaag was het bewolkt en leek altijd te dreigen om te regenen. Maar het is uiteindelijk toch heel de dag droog gebleven. Ze geven wel terug een koud front, dus waarschijnlijk zit er ook regen bij wat minder leuk is natuurlijk, maar heb gehoord dat het in België om te huilen is? Ook heb ik gehoord dat er vele zieken zijn. Dus al diegene die ziek zijn en mijn mail lezen, veel beterschap.

Voor al diegene die mijn mail lezen en Hannelore zien, geef ze nog eens een dikke kus van mij 

• 16 Februari 2007 - 14:58

Mike:

Aiaiai Bart, mee gevoetbald of wa? Dan zal u reputatie van goede sporter daar waarschijnlijk al meteen ne flinken deuk hebben gekregen :)

• 16 Februari 2007 - 17:02

Dokus:

Eerder toevallig via jasper je site doorgekregen.
    Het is leuk je nieuwtjes te lezen. Nog een dag en Jasper zal er ook zijn. De groeten.

• 19 Februari 2007 - 07:12

Kris:

Bart, ge ziet wel hé, als je ergens anders bent, dan leer je een hoop nieuwe dingen. Je kunt dat allemaal aan ons overbrengen wanneer je terug betn. We zetten ons nu al in crickettenue ;-)

Kris