16-19 feb - Reisverslag uit Paarl, Zuid-Afrika van Bart Vanden Abeele - WaarBenJij.nu 16-19 feb - Reisverslag uit Paarl, Zuid-Afrika van Bart Vanden Abeele - WaarBenJij.nu

16-19 feb

Blijf op de hoogte en volg Bart

20 Februari 2007 | Zuid-Afrika, Paarl

Vrijdag 16 Feb:

Vandaag terug om 6 uur opgestaan om naar school te gaan. In school aangekomen heb ik 2 uur les gegeven en 3 klastoezicht gehouden omdat mijn mentor weg moest.
Zijn vader is namelijk blind en is redelijk oud aan het worden en zou in principe verzorging nodig hebben. Maandag heb ik heel de dag van hem overgenomen zodat hij kon gaan rond zien achter verzorging en of andere hulpverenigingen. Maar aangezien het hier totaal anders is en veel te duur is voor hen (5000 rand,of voor jullie 500 €) is voor hen onbetaalbaar. Daarom gaat hij er waarschijnlijk voor zorgen.

Vandaag moest hij met zijn vader naar de oogarts, dus heb dan maar 3 uur van hem overgenomen. Hij is een zeer dankbare persoon dus dan doe je dat met heel veel plezier. Je ziet aan hem dat hij het moeilijk heeft. Het ziet er uit als rugbyspeler,maar als je hem dan terug ziet komen van zijn vader, dan zie je dat hij afziet. Als ik ooit een foto van hem heb, zal ik deze zeker posten.

Over foto’s posten gesproken, ik wil hierbij mijn peter en Patrick bedanken voor de aangekochte fotoruimte op mijn site, nu kan ik 100 foto’s posten i.p.v 10. Hierbij nog eens dank u.

Na het schoolgebeuren zijn we thuis aangekomen, hebben goed gegeten en dan even in het zwembad gesprongen. De lady’s zijn dan even gaan shoppen in Wellington, wat ik dus aan mijn neus liet voorbijgaan  Ik heb dan maar iets veel leuker gaan doen, namelijk 12 km gaan lopen. Geloof me, het deed enorm veel deugd! Ik heb 10 km op een weg gelopen zonder een auto tegen te komen en heel de tijd tussen de wijngaarden en de bergen. Zalig toch?

Ik heb me kunnen uitleven, ik kan daar echt enorm van genieten, alleen lopen,zonnetje,mooi natuur en aan niks denken, gewoon genieten en het zalig gevoel van het afzien. Mmm

Thuis aangekomen wel direct in het zwembad gesprongen en dan nog wat tv gezien. Daarna deze mail aan het verder typen en naar dromenland gegaan. 

Ps: Vandaag een tof item meegemaakt. Het is volgende week dinsdag een atletiekmeeting. Hier nemen drie grote scholen aan deel waar onder Boys High. Om er sfeer in te krijgen hebbende leerlingen tijdens de pauzes staan zingen, dansen muziek maken,…
Ik heb hier veel filmpjes van gemaakt, maar dit kan ik niet op de site zetten, dus zal ze in België laten tonen. Het was gewoon prachtig om mee te maken, en ben benieuwd naar dinsdag, om het live zo’n wedstrijd mee te maken.

Zaterdag 17 feb:

Vandaag om 8 uur opgestaan en heb een goed ontbijt tot mij genomen. Het doet hier ontzettend deugd om de dag te starten met een lekke goed ontbijt. Ik eet hier heel veel toast s’morgends.

Na het ontbijt heb ik dan tot 12 uur in de tuin gewerkt. Ik heb het gras afgereden, plant moeten planten, zwembad onderhouden en bladderen bij een geritseld. Het was wel leuk. Daarna goed gegeten, er waren 2 Nederlanders trouwens op bezoek die Lynn kent. Deze 2 hollanders wonen in Nelspruit tegen het Krügerpark in het noorden van South Africa en waren hier in de omgeving op zoek naar een huis om hier te komen wonen.
Na het middagmaal (wat weer zeer lekker was) zijn we naar het Lion Park gegaan, dit is een parkje waar 15 leeuwen leven. Dit zijn leven die min of meer gered zijn. Van jagers, circus of ander gedoe. Dit was ook een organisatie die tegen stropen is van leeuwen,… Hier heb ik al direct iets gekocht voor mijn petekind. Direct iets voor een goed doel gedaan en heb ik al mijn eerste cadeau als peter voor mijn toekomstig petekindje.

Terug thuis gekomen ben ik weer gaan lopen, jaja ik heb de microbe te pakken. Na het lopen terug avond gegeten en dan even Uno gespeeld. Dat kent iedereen wel, was best gezellig. Ook heb ik even naar Meme gebeld, maar ze verstond me niet hehe,dus heb ik Tante Anne aan de telefoon gekregen.
Vandaag ook vroeg gaan slapen omdat we de dag erna om 5 uur moeten opstaan om Jasper te gaan halen. Mijn medestudent die mee in Boys High les gaat geven.

Zondag 18 feb:

Vandaag om 5 uur opgestaan omdat Jasper aankomt om 6uur in Cape Town, dus moesten we ten laatste om kwart na 5 vertrekken om op tijd daar te geraken. We waren juist aangekomen toen Jasper juist naar buiten kwam, dus beter timen kon niet. Na het ophalen van Jasper zijn we terug naar Wellington gereden omdat hij bloedworsten mee had voor Liesbeth en witloof voor Lynn. Dit zijn 2 artikelen die ze hier enorm missen hier. Na het afzetten van zijn valiezen zijn we naar Stellenbosch gereden. Daar hebben we Judith en Bieke bezocht. Het was wel tof om eens te zien hoe zij daar leven. Ik moet eerlijk zijn, ik ben super blij dat ik in Wellington zit. Stellenbosch is een mooie en leuke stad, maar het gastgezin van hun zou echt niet te doen zijn, veel geroep getier,… Ook toen we daar aankwamen stonk het daar enorm,4 honden en heel hun huis bestond uit tapijt, dus moet niet veel verder vertellen denk ik.

Om 2 uur zijn we daar vertrokken om terug naar Wellington te rijden, omdat we verwacht werden op een braai (bbq) bij Liesbeth. Hun zoontje Joppe verjaarde vandaag en hun andere zoon Simon verjaart binnen een week ofzo. Het was enorm gezellig, leuk, lekker,… Ik heb wel leuke foto’s getrokken van Liesbeth,… Na een super lekke braai en lekke wijn (die zij zelf brouwen) zijn we terug naar huis gereden om in bed te kruipen, het was nog maar 10 maar iedereen was kapot, en de dag er na zou het weer een lange dag worden.

Maandag 19 feb:

Vandaag terug om 6 uur opgestaan en ik geraakteer deze keer moeilijk uit, had moeite om op te staan deze keer. Ik weet dat het nog een vermoeiende week gaat worden, wetende dat het zaterdag al om 4 uur s’ochtends opstaan geblazen wordt, om aan een fietsevenement te helpen!

Maar soit, vandaag is het maandag dus lesgeven geblazen. We zijn naar school gegaan, en vandaag was het dus de eerste dag dat ik niet alleen hoefde te gaan, want vanaf nu is Jasper er ook bij. De dag is vandaag wel anders gestart, namelijk met een toneel,… Dus vandaag geen bijeenkomst wat normaal wel is.

Ik heb samen met Jasper 3 uur les gegeven en in de namiddag stond er een zwemcompetitie op het programma, waar Jasper en ik mee moesten helpen als wedstrijdofficial. Op de site zal ik proberen paar foto’s te plaatsen. Het was een zeer leuke namiddag, waar ik echt van heb genoten! Het was echt een heel leuke en toffe sfeer. Ook was de directeur, Mnr Knoetze , speaker, hij heeft ons voor de wedstrijd en na de wedstrijd min of meer in de bloemetjes gezet omdat we mee hadden geholpen. Hij had als vermeld, dat we uit Leuven kwamen en speciaal daar waren en hij vroeg een mega luid applaus dat we elke keer hebben gekregen. Het was een wedstrijd tussen 4 scholen. Dus je kan al geloven dat er redelijk veel volk was. Van wedstrijden gesproken, morgen gaan we meenaar Stellenbosch, naar een atletiekmeeting. Dit is een van de grootste sport evenementen voor scholen. Dus daar kijk ik ook al enorm naar uit. Het zijn hier misschien lange en vermoeiende dagen, maar ze lonen wel de moeite hier! Alleen het gemis van Hannelore (sorry voor de herhaling) maar het is nu eenmaal zo. Ik mis haar enorm hard!

Na de zwemwedstrijd, hadden we pech me de auto, batterij stuk en plat. We zouden eigenlijk toch de batterij in een garage eens moeten laten testen. Want 1 kabel die uit de batterij komt, was eigenlijk helemaal los, dus dat klopt niet echt   Maar het was nog in school, dus hebben we aan iemand gevraagd voor startkabels dus dat was direct weer in orde. Maar overmorgen toch maar best eens naar een garage gaan.

• 20 Februari 2007 - 11:09

Danielle:

hey Skippy,

Ja, ge hebt het daar blijkbaar naar u zin... Maarja denk wel dat da normaal is daar, het ziet er daar mooi uit en het is er goed weer... Geniet er maar van want das een ervaring rijker... ;) En waarschijnlijk ook één da ge nooit zult vergeten... :)

Groetjes Danni xxx en Gille

• 21 Februari 2007 - 11:14

Papa:

fijn dat er meer foto's zijn, dan kunnen we er ons iets bij voorstellen.Zorg er maar voor dat je niet oververmoeid geraakt. Geniet ervan.
    Grts
    Mama & papa

• 22 Februari 2007 - 14:56

Juf Miche:

Dag Bart,
    Ik zie dat je het in Zuid-Afrika goed stelt en met veel ijver werkt voor je school. Zo kennen we je ook van je stage bij ons. Je dagboek doet mijn Zuid-Afrikaans avontuur weer tot leven komen. Uit ervaring weet ik dan ook dat je voluit moet genieten! Het zal in een zucht voorbij zijn.
    Veel Groeten
    Miche