9-11 maart - Reisverslag uit Paarl, Zuid-Afrika van Bart Vanden Abeele - WaarBenJij.nu 9-11 maart - Reisverslag uit Paarl, Zuid-Afrika van Bart Vanden Abeele - WaarBenJij.nu

9-11 maart

Blijf op de hoogte en volg Bart

13 Maart 2007 | Zuid-Afrika, Paarl

Vrijdag 9 maart:

Vandaag hebben we lesgegeven en dan was de voormiddag weer voorbij. Om 2 uur is hier school gedaan en aangezien ze vrijdag hun vrije namiddag hebben (in België hebben wij dit op woensdag) hadden we in de namiddag vrij. We hadden afgesproken dat we een rolbalwedstrijd gingen houden met Lynn en Maritta. Maritta, Sofie en ik waren en team. Lynn Jasper en Lies waren een team.

Maritta was onze coach en heeft alles uitgelegd over rolballen. Dit heb ik al eens uitgelegd (Zie allereerste dagboek). Na een dikke 2 uur spelen in de volle zon (40°) hebben wij gewonnen!

Daarna een welverdiende cola en een wijntje gedronken. Na het rolballen nog voor school gewerkt gezwommen en dan op tijd gaan slapen want morgen zou ik namelijk een wedstrijd lopen. De mentoren van Grils High hadden gevraagd of ik mee in een wedstrijd zou lopen van 10 kilometer en na belofte moet je woord houden.

Zaterdag 10 maart:

Vandaag opgestaan om 5:30. Alsjeblieft, we moeten hier dus zelfs op een weekenddagje vroeg opstaan , nee nee het valt eigenlijk heel goedmee om hier zo vroeg op te staan. Maar omdat ik te nacht zo slecht heb geslapen viel het vandaag toch een beetje tegen.

Maar bon, even koud water in men gezicht gesmeten en was al klaar wakker + een goeie kop koffie en ik was direct springlevend, maar eten ging deze ochtend echt niet. Maar heb toch tegen men zin een toast binnen geslokken want om 7 uur ging de wedstrijd al van start.

Daar aangekomen heb ik me ingeschreven en naar de start gehaast, want ik was een beetje van de late kant 

Er stonden toch klein 60 lopers aan de start. Zonder opwarming gestart dus heb ik me de eerste kilometer ingehouden en enkel op mijn hartslagmeter gelopen. Ik liep toen denk ik rond de 30 plaats .

Na een kilometer voelde ik de benen beter en warmer worden dus kon eindelijk mijn tempo verhogen in een mum van tijd liep ik al in top 15.

Na 5 kilometer liep ik in de top 10. Laatste 2 kilometer liep ik in 7e plek en zo ben ik ook geëindigd.

Het was zeer plezant om hier te lopen met echt een super prachtige omgeving, ik word er eigenlijk super stil van tijdens het lopen. Kort erna was er een prijzenuitreiking. Aangezien ik in de top 10 zat hadden ze gezegd dat ik moest blijven en heb dus ook een medaille gekregen 

Toen ze mijn naam afriepen en zeiden dat ik uit België kwam kreeg ik een heel hard applaus, waardoor ik toch met ene rode kop mijn medaille ging halen. Na de uitreiking kwamen 2 leerlingen van Boys High waar ik aan les heb gegeven, mij proficiat wensen.

Na de prijsuitreiking zijn we naar huis (Wellington) gereden en heb me dan gedoucht. (Jasper en Sofie hebben ook gelopen, wij hebben de 5 km gelopen maar zij kennen hun uitslag niet omdat ze niet in top 10 zaten) Lies heeft niet gelopen.

Na een goeie douche en goed gegeten zijn we mee met Maritta en Lynn over de Bainskloof gereden. Het is gewoon prachtig om tussen die bergen te rijden echt niet normaal. Het is echt prachtig. Na een uur en half te rijden zijn we in een middel of no were in een café binnen gestapt en hebben we een goeie glaasje wijn gedronken.

In het terug rijden hebben we zelfs bavianen tegengekomen, die gewoon op de weg zaten.
Ook hebben we even in een riviertje gezwommen. Het was super mooi en ijskoud rivierwater.

Thuis gekomen mij een uurtje neergelegd omdat we om 6 uur in Paarl moesten zijn. We hadden namelijk tickets besteld van een concert. Jonny Clegg kwam optreden. Deze noemen ze de witte Zulu, hij zingt perfect in het Xhosa en Afrikaans. Daar aangekomen hebben we plaats genomen in het Amfitheater, deze ligt knal in de bergen, wat een prachtig zicht is. Je zit op je plaatsje en je ziet heel het dal voor je liggen, om kippevel van te krijgen!

Het eerste deel kwam Freshlyground optreden, hier heb ik een cd van gekocht, het was echt de moeite! Het tweede deel was dan Jonny Clegg, deze was nog beter. Dit is echt op en top Zwarte Afrikaanse muziek, prachtig gewoon. Ik was er weg van!

Na het concert direct naar huis gereden en om 1 uur zijn we eindelijk in ons bed kunnen kruipen en geloof me, na zo’n lange vermoeiende dag ben je blij dat je in je bed kunt kruipen.

Zondag 11 maart:

Vandaag nog eens kunnen uitslapen tot 9 uur. Goed ontbeten en nog geen 3 uur later stond heel de familie van Maritta hier. Er was namelijk bij ons een braai. Het was een super relaxte dag. Het eten was ook super lekker!! Beter dan de Belgische BBQ!!!

Nog wat gezwommen en voorde rest hebben we heel de dag aan tafel gezeten en staan babbelen,… Ook hebben we even jeu de boulle gespeeld. (Dit kennen ze hier niet in Zuid-Afrika)

S’avonds hebben we voor school gewerkt en deze mail verder getypt.

Zonnige en warme groetjes uit Zuid-Afrika